2020.01.28 DTIH Øst Nytårskur hos Gallery Andersen’s Amaliegade 38

DTIH byder velkommen til festlig NYTÅRSKUR i det nyindrettede Gallery Space Andersen`s i det over 200 år gamle bibliotek i Amaliegade 38

– TIRSDAG D. 28. JANUAR, KL. 17:30 – 19:00

hvor vi bl.a. vil høre Hr Andersens spændende historie om etableringen af gallerier i Berlin og København

Image result for gallery space andersen

 

Tilmelding via hjemmeside her

eller til mail tilmelding@dtih.dk senest torsdag 23. januar.

På gensyn bestyrelsen

 

– og lidt historie:

Mellem Amaliegade og Bredgade ligger Frederiks Hospital, der blev opført i 1752-57 af Nicolai Eigtved. Hospitalet er komponeret, så det er symmetrisk omkring den øst-vestgående hovedakse.

 

Aksen ender mod øst i Amaliegade 38, hvor gehejmekonferensråd Peter Hersleb Classen den ældre (f. 1738 – d. 1825) i 1795 lod opføre Det Classenske Bibliotek, sandsynligvis efter egne tegninger men med hjælp fra hofarkitekt Andreas J. Kirkerup. I 1866 blev loggiaens oprindelige stenbalustre udskiftet med det nuværende smedejernsrækværk, og ved samme lejlighed blev den sydlige indgangsdør blændet.

 

Biblioteket tilhørte oprindeligt generalmajor Johan Frederik Classen, som ved sin død i 1792 testamenterede det til den til lejligheden oprettede fond, Det Classenske Fideicommis, som skulle gøre biblioteket offentligt tilgængeligt. Det var det tredjestørste bibliotek i København og blev i 1867 slået sammen med Københavns Universitetsbibliotek. Frem til sommeren 2017 rummede bygningen Det Konserveringsfaglige Videncenter, som er en del af KADK Biblioteket.

 

Ejendommen AMALIEGADE 38 drives i samarbejde med HAY